Sportszer Hírek

A Városliget kapuja, Városligeti Műjégpálya pálya és épületegyüttes rekonstrukciója

2016.05.22 21:36

A Műjégpálya újragondolt sétányának és téli szezonban a pálya körüli területeknek gumiburkolattal történő lefedése ezennel cégünk kivitelezésében megtörtént.

A "Városliget kapuja, Városligeti Műjégpálya pálya és épületegyüttes rekonstrukciója" beruházáson cégünk nyerte el 2300m2 felület korcsolyabarát gumifelülettel történő burkolását.  Ez jelenleg Magyarország legnagyobb egybefüggő gumiburkolatú felülete, büszkeséggel tölt el minket hogy a projektet cégünk nyerte el. A gumiburkolat különböző vastagságokban került leszállításra a különböző funkciókat ellátó területekre.

 

Sétány:

700m2 5cm vastagságú gumiburkolat került lehelyezésre a hajó alakú központi épület előtt, mely sétány összeköti a pályát és az öltözőket. Fontos megjegyezni hogy nyári szezonban a létesítmény csónakázó tóként funkcionál, a kellemes felületű gumiburkolat előnyeit mezíláb is élvezhetjük  a nyári hőségben. Téli szezonban  a felületnek ki kell bírnia a korcsolyacipők élvédőinek terhelését is, hiszen hosszú éveken át szeretnénk ha a jelenlegihez hasonló állapotban látná el funkvióját a felület.

Lépcsők:

Jelentős mennyiségű gumiburkolat kerül  a lépcsőkre melyek a sétányt és a pálya medrét kötik össze, érdekesség hogy a gumiburkolat nem kerül leragasztásra, a tömör táblák önsúlyuknál fogva maradnak  a helyükön. A ragasztás elkerülése azzal magyarázható hogy a lépcsők gumiburkolattal történő ellátására kizárólag a téli szezonban van szükség. A jégkorcsolya szezon zárultával a gumiburkolatok tárolóhelyükre kerülnek a következő szezon beköszöntéig.

 

Pálya körüli mobil burkolat:

 

Fontos kritériumként határozta meg a beruházó a pálya környezetének tiszta mivoltát szezon közben, tehát a jég, kemény térkő vagy fakocka burkolatok mellett a fennmaradó felületek gumiburkolattal kerültek leburkolásra. A felhasznált anyagok biztosítják, hogy a "Műjég" belső udvarába érkező vendégek már tiszta talpú cipőjükkel ne hordhassanak sarat, szennyeződéseket sem a jégre, sem az épületbe. A pálya körüli burkolat mobil, szezon után felszedhető. A tömör 1,00 x 0,75 x 0,045m méretű gumilapok súlyuknál fogva stabilan állnak  a lég és a támfal pereme között, hiszen egy tábla súlya meghaladja a 40kg-t.  Összességében a jégpályát körülölelő sáv 650m hosszú, mely több mint másfélszer nagyobb egy szabványos futópálya kerületénél.

 

Végül  a legvastagabb gumiburkolatok melyek 6cm- anyagvastagságúak a központi géppark bejárata elé, és azok útvonala mentén kerültek lehelyezésre, hiszen a lapoknak hosszú éveken át kell az apró kapaszkodószögekkel ellátott Rolba jégkészítő autók 6t-t meghaladó súlyának terhelését bírnia.

 

Bízunk benne hogy a lehelyezett burkolatok  elnyerik a nyári látogatók tetszését puha kellemes felületükkel, illetve a téli korcsolyaközönség is meg lesz elégedve hogy korcsolyáikkal nem kemény betonfelületen kénytelenek megközelíteni  a jeget. A gumi burkolat számos előnye mellett a legfontosabb hogy eséscsillapító hatású, azaz egy-egy óvatlan mozdulatból fakadó bukás semmilyen sérülést nem okozhat, másrészről a burkolat csúszásmentes felületű, tehát a korcsolyával stabilan lehet rajta közlekedni.

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu