Sportszer Hírek

Fővám téri játszótér - referenciaértékű munkánk

2016.06.16 14:56

Budapest szívében, a belvárosban új parkot alakított ki az V. kerület. A park Duna felőlei végében modern játszótér található, melynek játékai magyar zászlót megelevenítő öntött gumiszőnyegen kerültek elhelyezésre.

2010 Szeptember végére elkészült a Budapest Fővám tér park rekonstrukciós munkálatainak utolsó fázisa is. A köztér Duna felőli oldalán játszótér került kialakításra, melynek tervezési, eszközbeszállítói , egyúttal kivitelezői munkáit cégünk végezte. A játszótérre került eszközök a német Neospiel - Playparc márka termékei, melyek felületkezelésük magasnyomáson történik, mely nyomás hatására a fába mélyebb rétegeiben préselődik  az impregnálóanyag. A játszótér mérete 211m2, 8db játékeszköz található rajta.

     

 A játékok alatt lefektetett helyszínen öntött gumiszőnyeg burkolat három különböző színből áll. Vörösesbarna, szürke és almazöld. A  gumiburkolat 1,60m esésmagasságra hitelesített, mely meghaladja a jelenesetben telepített játékokra szükséges mértéket. A játékok legnagyobb esési magassága 1,20m.

 A játszóteret a gyermekek nagy örömmel használják, a belvárosban a frekventált helyeken igazán szükséges a kicsikre is gondolni, szórakozásukat biztosítani. Az íves műkő szegélyt követő padrendszernek köszönhetően  a szülők kényelmesen tölthetik idejüket olvasással, máselfoglaltsággal míg a gyermekek játszanak  a játszótéri játékokon.

 A telepített játékok midegyike acél sarukkal kapcsolódik az altalajhoz, ez mindenféleképpen az eszközök élettartamát növelő tulajdonság, ugyanis a játékok faanyaga ezesetben nem találkozik a nedves altalajjal. A hagyományos játszótéri eszközök még a mai napig a gyermekek által leginkább közkedveltek, ezek a hinta homokozó, mászóka.

 A hinta elengedhetetlen egy játszótérről, természetesen a Fővám téren is megtalálhazó, a homokozó hatszögletű jelen esetben, ez eltér a megszokottól, számításunk szerint öt - hat gyermek kényelmesen homokozhat egyidejűleg. ódik hozzá.

 

A fővám téri park tervrajzai már készek voltak, mikor cégünk ajánlatot tett a játékeszközök, illetve az öntött gumiburkolat beszállítására - kivitelezésére, ennek tükrében fedvénytervet készítettünk az általunk ajánlott játék eszköz specifikációnak megfelelően. A fedvénytervet cégünk tájépítész mérnöke készítette el. A modern kornak megfelelően a cégünk által értékesített Neospiel - Playparc játszótéri játékok esési térrel növelt alaprajzai digitális formátumban rendelkezésre állnak, mely úgynevezett DWG rajzokat a tervező mérnökök rendelkezésére bocsátunk, munkájukat ezzel  megkönnyítve.

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu