Sportszer Hírek

A sokoldalú fitball labda

2017.05.10 10:38

Játékos, mégis hatékony mozgásra sarkallja az embert a fit-ball, a sokoldalú labda. Kíméli az ízületeket, jót tesz a gerincnek, táncos koreográfiák is megvalósíthatók vele. A nagyméretű labdát eleinte rehabilitációra használták.

Tökéletes törzstréning
A különleges PVC-ből készült óriáslabdát emelgetve, azon egyensúlyozva vagy lazítva valóban élvezetesebb lehet az edzés. A labda pattintható, gördíthető, dobható, segítségével erősödhetünk, javíthatjuk az alakunkat, a mozgáskoordinációnkat és az egyensúlyérzékünket.

A zsír és a narancsbőr ellen
A zsírégetésben azért nagyszerű ez a sportlabda, mert az egyéni maximális értékhatár 60-70 százalékán tudjuk tartani a pulzusszámot, azaz hatékony az edzésünk. A narancsbőr eltüntetésében is kiváló segítség lehet az óriáslabda. A bőr alatti makacs zsírsejteket a fit-ballon végzett mozgás közben "masszírozzuk", ez fokozza a vérkeringést, és 4-6 hét után már látható a pozitív változás. Izomnyújtáshoz szintén nagy segítség egy ilyen labda, mivel biztonságosabban, a gerinc teljes rugalmasságát visszaadva tudunk nyújtani rajta, ezáltal hajlékonyabbá is válunk.

Terhestorna
A fit-ball segít a kismamáknak felkészülni a szülésre. A labdával olyan gyakorlatokat is el tudnak végezni a várandós nők, amelyek labda nélkül elképzelhetetlenek lennének. De nemcsak a testre van jótékony hatással a labdával végzett terhestorna, hanem a mentális felkészülést is segíti. Sok szülészeten már megtalálható a fit-ball, hiszen a vajúdásban is nagy segítséget jelent. A labdán rugózva szabadon végezhetők olyan medencemozgások, amelyek elviselhetőbbé teszik a szülés előtti méhösszehúzódások okozta görcsöket. Terhestornát csak speciális (fit-ball for pregnant) végzettségű gyógytornász vezetésével vagy szakember által összeállított otthoni DVD segítségével végezzünk. Szülés után pedig érdemes kipróbálni szoptatást, ringatást, altatást a labdán, ugyanis a lágy rugózás megnyugtatja a babát.

Fontos a változatosság
Mint minden más sport, a fit-ball is csak akkor hatékony, ha legalább heti 3x1 órát edzünk. Érdemes azonban másféle mozgásformákat is kipróbálni, mert egy idő után a szervezet alkalmazkodik az egyoldalú terheléshez, s nem tapasztalunk fejlődést. A fit-ball-edzések mellett gyalogoljunk, biciklizzünk nagyokat, vagy menjünk el egy stepp-aerobik órára. Ha pedig nem jutnánk el fit-ball-edzésre, otthon is tudunk DVD segítségével tornázni. Egy nagy tükörben érdemes ellenőrizni, hogy megfelelően végezzük-e a gyakorlatokat.

A cikk a stop.hu portál wellnesz rovatában jelent meg.

A cégünk által forgalmazott nagy terhelhetőségű bevizsgált olasz fitball labdákat a gyermekenek ajánlott 30-40cm -es mérettől, a terápiás óriás labdákig teljes méret és szín választékban megtalálja a TACTIC SPORT programjában, keresse a webáruházban a fitnesz- vagy a terápiás termékeknél a megfelelő modellt.

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu