Sportszer Hírek

Az egyik legnépszerűbb iskolai csapatsport - Floorball

2015.10.28 20:36

A floorball már az óvodákban is egyre népszerűbb Magyarországon. Ezt óriási sikernek könyveljük el, mivel a TACTIC SPORT elkötelezett ennek  a ( magyar sportember által útraindított) sportágnak a hazai népszerűsítése iránt , mely a skandináv országokban az óvodáktól a nyugdíjas klubokig a legnépszerűbb sporttá vált, valódi tömegsport óriási tömegbázissal. A svéd ACITO márka magyar képviseleteként arra törekszünk,  hogy  megkedveltessük  ezt a sportot minden korosztállyal.

A floorball  multja és története :

A jégkorong és a gyeplabda „keveréke”. 

Két nemzet is a sajátjaként  tartja számon ezt a játékot.A 60-as évek végén az Egyesült Államokban már játszották a Floorhockey nevű játékot (hasonló ütőkkel a mostaniakhoz), de ezidőtájt egy társaság Svédországban a magyar, Czitrom András aktív közreműködésével megalkotott egy másik az amerikaihoz  hasonló játékot , amit Innebandynak neveztek el.
Céljuk, hogy a jégkorongozni vágyó, de korizni nem tudó, vagy a hoki agresszivitásától tartóknak, egy legalább ugyanolyan élvezetes, ám sokkal tisztább játékot hozzanak létre. A svéd szövetség 1981-ben alakult, a játékszabályokat is ekkor rögzítették, a Floorball név 1986-tól használatos a Nemzetközi Floorball Szövetség (International Floorball Federation, IFF) megalakulásától.
Az első Európa-bajnokságot férfiak részére 1994-ben Finnországban, nők részére 1995-ben Svájcban rendezték, az első világbajnokságot férfiak részére 1996-ban Svédországban (a döntőt 15.000 néző előtt játszották), nők részére 1997-ben Finnországban tartották.
 
Vízio : 2012 - ben Floorball az Olimpián

 

 
Magyarországon a játékot 1989-ben mutatták be, amit Palánklabda névre kereszteltek, és még ez évben meg is alakult a Magyar Palánklabda Szövetség, melynek jogutódja a Magyar Floorball Szövetség lett 1997-ben.
Jelentős fejlődés ekkor indult meg: főleg a fiatalok, általános és középiskolások kezdték el játszani. 1998-tól diákolimpiai sportág lett, ahol több mint száz csapat indul, melyek száma folyamatosan növekszik.
Kiemelt esemény az évente megrendezésre kerülő Egyetemek És Főiskolák Közötti Országos Bajnokság. Eddig hat alkalommal, mindannyiszor Veszprémben rendezték.
A korosztályos versenyeken túl jelenleg működik egy női első osztály (OB I.) és a férfiaknál egy első (OB I.), egy másodosztály (OB I/B.) és megindultak a harmadosztály (OB II.) küzdelmei is, illetve folyamatosan bővül az utánpótlás versenyzők létszáma.
TACTIC SPORT a svéd ACITO márka magyarországi képviseleteként immár több mint 10 éve forgalmaz floorball felszereléseket (elsősorban oktatási intézmények részére) a legkisebbek ovis baby ütőjétől a profi egyedi ütőkön át a védőfelszerelésekig nagy választékban. Magyarország  számtalan oktatási intézményében találhatók meg szettjeink és kapujaink. Termékeinkről  webáruházunkban informálódhatnak , de ha többet szeretnének tudni floorball választékunkról forduljanak bizalommal vevőszolgálatunkhoz . Szívesen segítünk ha az ütők vagy felszerelések kiválasztásánál tanácsra van szükség. Célunk a sportág megszerettetése a legkisebbekkel , valamint az utánpotlás csapatok szinvonalas ellátása.
Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu