Sportszer Hírek

Sportudvar kialakítása a Herman Ottó általános iskolában, felkészülés a mindennapos testnevelésre

2017.08.16 12:54

Időtálló fém - rozsdamentes acél mozgásfejlesztő eszközökkel szereltük fel  a kertvárosi általános iskola udvarát, az eszközök alatti ütéscsillapítás 100%-ban gumiból készült.

Cégünket , az átlagostól eltérő igénnyel kereste fel a kertvárosi intézmény vezetője és szülői munkaközössége. Az igazgató asszony elképzelése a mozgáspark tekintetében kiemelten az volt hogy időtálló eszközök telepítését szeretné kérni, a szülők az általános iskolások mozgásigényének megfelelő , érdekes újszerű eszközöket vártak  . Nem zárkózott el  a fém eszközök megtekintésétől sem az iskolavezetés. Kínálatunkban a számtalan fa eszköz mellett teljes  portfolio található fém vázas mozgásfejlesztő eszközökből is. A fém eszközök előnye hogy élettartamuk  a fa játékokénál jóval hosszabb, 10-15 évig teljesen gondozásmentesen használhatóak, természetesen  a szükséges biztonsági átvizsgálások mellett. 

A játékos mozgásfejlesztők horganyzott felülettel kerültek leszállításra, igény esetén egyedi színrefújt kivitelben is lehetséges az eszközök megrendelése. A telepített sportos mozgásfejlesztő eszközök jelentős része a testnevelés órák alkalmával is jól használható. Az órák menetébe a sportudvaron végezhető, egyensúlyozó-, mozgásfejlesztő-gyakorlatok építhetőek be.Ez különös jelentőséggel bír a mindennapos testnevelés bevezetése kapcsán, mikor hirtelen szembesülnek az intézmények és vezetőik a megnővekedett óraszámmal és a tornatermek szűkös kapacitásával. A Fun - Run fantázianevű eszközcsalád kifejezetten  a sport, az óvodai - iskolai mozgás szemszögéből közelíti meg a sportudvarok, , mozgásparkok, játszóterek kialakítását. Az eszközök esési magassága 1m alatt található, akár eséscsillapító burkolat nélkül is telepíthetőek. A mókuskerék, a lépegető ösvény, a Yeti pálya mind olyan eszköz melyek a gyermekek ügyességét, mozgáskoordinációját fejlesztik. A sportudvaron egy központi elem található, mely tulajdonképpen egy hatszögletű fém mászóka, oldalain nyújtó, tűzoltócső, mászóháló és bordásfal találhatóak.

Az intézményvezető pedagógusok kétkedve álltak előttünk mikor elmondtuk nekik hogy a gyermekek kifejezetten szeretik ezeket a sportos játékos eszközöket, nehezen  hitték el hogy a hagyományos játszótéri eszközökhöz hasonlóan élvezetesen használhatók. Őszintén belegondolva egy általános iskolában, ahol felső tagozatos tanulók is folytatják tanulmányaikat nem lehetséges a pusztán hagyományos játszótéri eszközökkel berendezett játszóudvar kialakítása, a felsős tinikre gondolva mindenféleképpen szükséges komolyabb , kültéri fitnesz jellegű  eszköz elhelyezése.

A telepített játékok  a következők:

A munkálatok befejeztével elégedetten vették birtokba a megépült sportudvart mind a diákok, mind pedig az iskolát vezető pedagógusok.

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu