Sportszer Hírek

Maillith Skatepark - gördeszkapályák kínálatunkban...

2018.05.10 08:28

Polimer beton pályáink kiválasztásánál, a legfontosabb szempontokat tartottuk szem előtt az extrémsportolók és az önkormányzatok szemszögéből. A sport élvezetét és az ezzel járó problémákat mind két oldalról tüzetesen megvizsgáltuk.

A TACTIC Kft. több mint 10 éves tapasztalattal, importál és forgalmaz sporteszközöket, fejlesztőeszközöket Magyarországon. Cégünk termékeinek bővítésével elértük, hogy magas minőségű Neospiel játszótereink és mozgáspark kompozícióink mellett lehetőségünk nyílt a Maillith cég gyártotta polimer beton gördeszka pálya elemek forgalmazására, melyek jelentős referenciával bírnak Európa nagy városaiban.

 

Polimer beton pályáink kiválasztásánál, a legfontosabb szempontokat tartottuk szem előtt az extrémsportolók és az önkormányzatok szemszögéből. A sport élvezetét és az ezzel járó problémákat mind két oldalról tüzetesen megvizsgáltuk. A sportolók szemszögéből a felhasználás élvezeti értékeit, versenyminőségű kifejezetten a trükkök és a kombinációk számára kialakított elemek élvezetesebb és sokszínűbb gördeszkázást és bmx-ezést tesz lehetővé. Az önkormányzatok és a lakóközösségek fő problémái a területi rongálások a hangos csattogó zaj és az utcákon való balesetveszélyre való megoldás. Ezen problémákat széleskörűen elemezve választottuk a Maillith Skatepark termékcsaládot. Polimer betonból készülnek, az elemek akadás mentesen illeszkednek kifejezetten gördeszkára és bmx-re vannak optimalizálva a csúszófelületek, horzsolás és nyúlásmentes (melegben nem ragad az aszfaltba a kerék, beérkezéskor nincs betapadásból való esés). Önkormányzati szemszögből, a polimer beton elemek, rendkívül költséghatékonyak nem csak árukban hanem a később minimális karbantartásuk miatt. A polimer beton maga szinte sérthetetlen pórusmentes 100%ban fagyálló, rugalmas és nagyszilárdságú emiatt teljesen vandál biztos. A vázszerkezet kialakítása és a polimer beton rugalmasságának köszönhetően zajelnyelő hatású mely révén 40% -al kevesebb zaj keletkezik. Zavartalanná válnak a terek, ahogy eddig gyakoroltak. A Maillith gördeszkapálya elemeket egy beton alapra kell letenni és működőképes a gördeszkapálya. Az elemek mobilak, bővíthetők így a későbbiekben lehet szállítani, áthelyezni őket.

A Maillith Rámpák zajelnyelése 10 gördeszkás terhelése alatt.

Standard skateparkok:

Magyarországon a legelterjedtebbek a fémvázra szerelt, fa szerkezetes rámpák. Ezek a rámpák kiválóak, viszont állandó karbantartást igényelnek a folyamatos, berepedések törések miatt, melyeket a rendeltetésszerű használat okoz. Kezdenek elterjedni azon gördeszkapálya típusok melyek teljes betonból vannak kiöntve ezen pályák korlátozottan időállóak, ezért  folyamatos karbantartást igényelnek, mivel csak felületükben rendelkeznek időjárás álló bevonattal, melyet évente kell felújítani és javítani, ezáltal csökken az üzemóra a fő szezonban. Tervezési és kivitelezési költségei ennek a rendszernek magasak, illetve a pálya minősége mindig az adott kivitelezőn illetve időjárási viszonyokon is múlik. Ezekre a parkokra általában 2 év garanciát vállal a kivitelező.

Polimer Beton Skateparkok:

A polimer beton gördeszkapályák a két rendszer ötvözésének és egy új gyártástechnológia bevezetésének köszönhetően, egy minőségben és felhasználásában teljesen egyedülálló kategóriát teremtett. A Polimer beton elemek standard minőségű pályát eredményeznek, modulárisan épülnek fel, az elemek összekapcsolhatóak így alakítható ki akár a „bowl” a gördeszkás, bmx es medence is . A lehetőségek megegyezőek, mint az öntött parkoknál. A polimer beton előnyös tulajdonságai a technikai paramétereiben mutatkozik meg igazán.

A polimer beton egy gyűjtő kifejezés azokat a betonféléket jelöli melyek műgyantakötésűek, ezáltal 75%- al könnyebb a hagyományos beton elemeknél. A speciális ötvözetnek köszönhetően a beton pórusmentes így vízfelszívási képessége 0,5% alatt van. Ez az egyik legfontosabb előnye egy betonpályának, mivel ez teszi fagyállóvá. Az elemek teljesen zárt struktúrával készülnek így semmi nem juthat be magába a rámpa szerkezetébe. A szerkezet robusztus ám mégis rugalmas marad, ütés és zajelnyelő. Sav és UV-álló. A szerkezet egy robosztus talajkiegyenlítővel ellátott tüzihorganyzott fémváz melyre az él mentes előre legyártott 4cm vastagságú polimer beton elemeket rögzítik. A polimer beton további előnye , hogy nincs anyagnyúlás, felülete tűzálló és vandál biztos. Felhasználási előnyei, nincs fényvisszaverődés az elemről, horzsolásmentes, gépekkel de mozgatható pl. verseny-átalakítás. Nincs az elemnek túlzott hő felvétele nem lágyul a beton, ami a nyári időszak alatt eséseknél, beérkezésnél okoz kellemetlenséget.

Összegezve, a polimer beton elemek anyagukban, szerkezeti felépítésükben, mobilitásukban sokkal jobbak mint az eddigi gördeszka pályák és rámpák. Kifejezetten ajánljuk mindazoknak akik a hagyományos betonhoz képest nagyobb mechanikus és kémiai ellenálló képességet, jobb kopási tulajdonságokat követelnek, ahol a vékonyabb, ötször olyan könnyű szerkezet és a jóval hosszabb élettartam révén mind műszakilag mind gazdaságilag előnyösebb megoldáshoz szeretnénk jutni.

A konvencionális betonnal szemben nem kevésbé jelentős előnye az alapanyag jóval nagyobb statikai és dinamikai rugalmasságából adódik.

A polimer beton tulajdonságainak és a galvanizált acélszerkezetnek köszönhetően 5 év garanciát vállalunk termékeinkre. Bármelyik rámpát és kompozíciót a megrendeléstől szállított 4 héten belül szállítjuk és összeszereljük a helyszínen.

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu