Sportszer Hírek

Mennyire hatékony a gravitációs csizma a hasizom edzésére

2018.10.10 15:35

Valójában először az 1970-es évek végén vált ismertté, ezt követően a Rocky filmekben láthattuk, akkor fedezték fel sokan maguknak. De mint oly sok fitnesz termék esetében, ez az eszköz is kiment a divatból idővel. 

Menyire hatékony eszköz a gravitációs csizma hasizmaink edzésére?

 

Mivel már olvasod a cikket, egészen biztosan hallottál erről a fitnesz eszközről. Ha még nem próbáltad, biztos lehetsz benne hogy az egyik leghatékonyabb gyakorlatot hagyod ki amit hasizmaid fejlődéséért végezetnél. A gravitációs csizmák innovatív hasi edzést kínálnak, amelyet nehezen lehet megismételni máshol, és kiváló hatékonyságot biztosítanak más hasizom gyakorlatokhoz képest.

 

Mi a gravitációs csizma?

A gravitációs csizma egy olyan eszköz melynek segítségével fejjel lefelé lógást tudsz megvalósítani egy bordásfalon, vagy egy erre megfelelő konzolon. Ezért nevezik gyakran inverziós csizmának is, mivel teljesen felfordított helyzetbe kerülsz használata közben. Amint a csatolt linken megtekinthető gravitációs csizma szemlélteti is, úgy néz ki mint egy párnázott bilincs melyet a vádlink köré csatolunk.

 

Miért nem látunk több gravitációs csizmát? A gravitációs csizma nem egy új találmány.

Valójában először az 1970-es évek végén vált ismertté, ezt követően a Rocky filmekben láthattuk, akkor fedezték fel sokan maguknak. De mint oly sok fitnesz termék esetében, ez az eszköz is kiment a divatból idővel. Ez  a termék nem a tv-kben reklámozott csodaszerek mintájára kialakított újabb eszköz, épp ellenkezőleg ez az eszköz az izmokat dolgoztatja, annyival leszünk fittebbek amennyire kitartóan edzünk. Mindezek mellett van még egy nyomós oka hogy nem gyakran látjuk a gravitációs csizmát az edzőteremekben. A magyarázat egyszerű: Nagyon bonyolultnak és félelmetesnek tűnik az eszköz, ha korábban még nem használtuk.Használata közben a karokat is segítségül hívhatjuk hogy a gyakorlatot könnyebben tudjuk végezni, felemelkedés közben lendítsünk  a karunkkal, ezzel könnyítve a gyakorlatot. Edzés végeztével pedig karjainkkal segítsük fel magunkat a combjainkat megfogva. Más hasizomgyakorlatokhoz képest sokkal tágabb mozgástartományban tudunk edzeni. Ezenkívül ez  a gyakorlat könnyen nehezíthető, hiszen egy kézisúlyzóval  a kezünkben vagy egy csuklósúlyt felcsatolva nehezebbé tehetjük az edzést. Továbbá a gravitációs csizma nyújtásnak is kiváló. Ülőmunkát végzőknek, számítógép előtt sokat ülőknek egy hasizom edzést követően kiváló nyújtógyakorlat lehet. Ezt a fajta nyújtást inverz terápiának is nevezik, többségében a gerincbántalmakkal küzdőknek ajánlják bizonyos esetekben fizioterapeuták. A gerinc tehermentesítése segíthet a gerincfájdalmak enyhítésében.

 

Figyelem: Erős gerincbántalmaktól szenvedőknek mindenképpen orvosi konzultáció ajánlott az eszközzel való edzés elkezdése előtt.

 

Gravitációs csizma vásárlás

A gravitáció csizma nem egy új találmány, ráadásul amellett, hogy hatékony edzést tesz lehetővé, akár rehabilitációs céllal is használható, például gerinctöröttek felépülése során. Azonban a gravitációs csizma vásárlás ma már nem olyan népszerű, pedig számos jótékony hatást gyakorol a testre.

 

Milyen eszközhöz jutsz a gravitációs csizma vásárlás által?

Gravitációs csizma vásárlás által egy olyan eszköz birtokába jutsz mely külsőre leginkább egy párnázott lábbilincshez hasonlít. A bilincs egyik oldalán van egy kampó, ennek segítségével tudjuk magunkat felfüggeszteni. Mivel az eszközt egy biztonsági zárral tudjuk rögzíteni a lábunkon, a használata teljesen veszélytelen. A bilincs belső része párnázott, hogy minden lábméretre tökéletesen passzoljon és kényelmes is legyen, így akár többen is használhatjátok ugyanazt a gravitációs csizmát.

 

Gravitációs csizma vásárlás – hogyan hat a testre?

A gravitációs csizma vásárlás számos pozitív hatást gyakorol a testre. A használat közben lelassul a szívverés és megemelkedik a vérnyomás, még jobban, mint egy nagy intenzitású edzés során. A fejjel lefelé történő „lógás” lehetővé teszi, hogy a test minden izma teljesen el tudjon lazulni. A rendszeres használata csökkenti a csigolyák összenyomódását, ami a fő okozója a derék- és hátfájdalmaknak, tehát hosszútávon szünteti meg a panaszokat. A gerinc nyújtása és a nyomás a szervekre lehetővé teszi, hogy a testünk fiatalabb maradjon. A gravitáció, valamint a mindennapos tevékenységek miatt a porckorongok 20 éves kor után már nem olyan hatékonyak. A csizma használata közben azonban alkalom nyílik rá, hogy folyadékkal és tápanyagokkal újra feltöltődjön, ezáltal pedig biztosítja a gerincoszlopnak a kényelmet. Az olyan terápiákat, melyek során fejjel lefelé vagyunk, inverziós terápiáknak nevezik. Ilyenkor fokozódik az intraokuláris nyomás, ami azzal jár, hogy a szem könnyezni kezd, de akár be is vérezhet, így szembetegeknek egyáltalán nem ajánlott a használata!

 

Kinek ajánlott a gravitációs csizma vásárlás?

A gravitációs csizma vásárlás azoknak való, akik formás izmokra vágynak. Ez az eszköz nem egy könnyű tornát tesz lehetővé, alaposan megdolgoztatja az izmokat, kezdve a hasizmoknál. Ha látványos kocka hasat szeretnél, akkor tökéletes választás. De csak olyan eredményed lesz, amiért megdolgozol, ez a folyamat pedig kitartást igényel. Olyan hatékony eszköz, hogy több, hivatásos hadsereg kiképzésen is használják erősítő, illetve nyújtógyakorlatok közben.


A gravitációs csizma vásárlás nem csak edzőeszköz, hanem gyógyászati segédeszköz is Angliában például orvosok is ajánlják és használják gerincbántalmak ellen. Különösen hasznos eszköz napjainkban, amikor az időnk jelentős részét töltjük ülve, vagy a számítógép előtt, emiatt pedig gyakran jelentkeznek hát- és derékfájások, hosszútávon pedig gerincproblémák alakulnak ki. A gravitációs csizma használatával ezeket nem csak kezelni, de bizony megelőzni is lehetséges.

 

Gravitációs csizma vásárlás a Tacticsportnál

A gravitációs csizma vásárlása során válaszd a jó minőségű eszközt! Ezek nem csak tovább bírják a használatot, de profibb a kialakításuk is, így a lehető leghatékonyabban segítik az edzésed. Nálunk, a Tacticsportnál fontosnak tartjuk, hogy csak valóban kiemelkedő minőségű termékeket kínáljunk, mivel csak ezek teszik lehetővé a maximális felhasználói élményt.

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu