Sportszer Hírek

Vízilabda Nyílt nap és Expo, Budaörs

2017.09.06 08:45

Egy nagyszerű gondolat, egy kíváló helyszín és egy kitartó stáb

Kellett hozzá egy nagyszerű gondolat, egy helyszín ahol létrejöhet és egy kitartó stáb, aki megvalósítja. Így jött létre 2014. szeptember 13-án Budaörsön az I. Vízilabda Nyílt nap és Expo, Gergely István főszervezésében. 

Egy szombat reggel sokféleképpen indulhat. Valakit kidob az ágy, valaki megcsinálja a reggeli kávéját, valaki veszi a nyúlcipőt és rója a kilométereket a Margitszigeten, valaki pedig kiugrik Budaörsre a Vízilabda Expora.

A TACTIC SPORT csapata is így tett szombaton, egész napra kiköltözött a vízilabdához és a vízisportok edzéseihez kapcsolodó sporteszközeivel az uszodakomplexumba, hogy részese legyen az új hagyományteremtő rendezvénysorozat első felvonásának mint kiállító.

Okostelefonok, fényképezőgépek villogtak, ilyen közel még sosem volt vízilabdarajongó és vízipólós egymáshoz, mint szombaton a vízilabda expon. A „klubok utcáján” a látogatók kéznyújtásnyira kerülhettek a sportág válogatott bajnokaihoz. De nem csak ott, hanem az expo teljes területén látogatók, sportolók, szervezők, klub-vezetők töltötték egy légtérben az egész napot. Ez most merőben más volt, mint az eddigi rendezvények. A rajongókat nem választotta el sem egy lelátó, sem egy pódium, sem egy korlát a pólósoktól, mind együtt fedezték fel a rendezvény programjait és élvezték a rendezvény miliőjét.

Változatos és pörgős színpadi előadások töltötték meg a nagytermet, szinte a rendezvény teljes hossza alatt. Így a látogatók bármikor csatlakozhattak a hallgató közönséghez a színpad előtt vagy hallgathatták a háttérből miközben a kiállítok standjait térképezték fel. Találkozhattak sportszerekkel, melyek között a legnépszerűbbek voltak a vízilabdák, melyre a rajongók a pólósok aláírásait gyűjtötték. Az egyetlen hiánycikknek a filctoll bizonyult. Szakmai előadást dr. Kemény Dénes, Magyar Vízilabda Szövetség elnökétől, illetve Benedek Tibor, férfi válogatott szövetségi kapitányától hallhattunk. Az előadásokat színpadi beszélgetések színesítették a vízilabdához kapcsolódó különböző érdekes témákban. Ezek a dialógusok a dopping elleni harcot, a spotpszichológia jelentőségét és a manapság sokat vitatott megfelelő táplálkozást érintették.

A színpadot is megtöltötték az OB1-es női és férfi bajnokság csapatainak képviselői és játékosai. Délelőtt Hajdú B. István beszélgetett az OB.1-es női csapat tagjaival, délután Takács Márton vette át a stafétabotot és folytatta az OB.1-es férfi csapatok bemutatását. Leendő tehetségek és már nevüket kiérdemelt nagy játékosok együtt foglaltak helyet a színpadon csapatonként.

Délutánra már igazán beindult az élet! A rendezvény egyik legsikeresebb pontjának a „klubok utcája” bizonyult. A klubok standjai mögött nem csak a klub vezetői jelentek meg, hanem sorra találkozhattunk pólós világsztárokkal.  A Racionet Honvéd standjánál dr. Kiss Gergő széles ölelésében készültek a rajongói képek, az Egri Vízilabda Klubnál Szivós Márton és Angyal Dániel mosolygott ránk vissza, a Vasas pultjánál pedig Steinmetz Ádám írta alá a lelkes látogatók ereklyéit. De nem hagyhatjuk szó nélkül a szolnoki csapat játékosa, Madaras Norbert körül kialakult rajongói tömeget, kinek kisfiát is láthattuk szombaton az expon.

Nem is koronázhatták volna másként a nyílt napot, mint a nap végén megrendezett gálamérkőzéssel. A fiúk parádés hangulatot teremtettek a medencében, amit már csak a kommentátor közvetítése fokozhatott tovább. A mérkőzés alatt új aspektusból közelítették meg a pólósok a vízilabdázást, olykor felbukkant egy formás vízilabdás láb a kapunál, új védési technikák kerültek fejlesztésre. Kásás Tamásnak az expon kellett rádöbbennie, hogy több mint egy évtizedes professzionális pályafutása alatt rossz pozíciót töltött be a csapatban és rejtett kapusi vénákkal rendelkezik. Így az ellenfél támadásait könnyed mozdulatokkal blokkolta, hol kézzel, hol fejjel. De a fiúk mutatványai közül Varga Dániel bravúrja vitte a prímet. Egy laza mozdulattal rántotta a kaput a víz felszínére. Nah igen, vízilabdás legyen a talpán, aki így belövi a labdát a kapuba. Hát ilyenek voltak ezek a fiúk a gálamérkőzésen.

Tehát így telt el a nap a Vízilabda Expon, izgatottan, szórakozva és élménydúsan. Mi jövőre is biztosan ott leszünk!

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu