" async>
Sportszer Hírek

8 érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett

2021.05.31 10:05

A gömbsúlyzó, másnéven kettlebell egy nagy hatékonysággal bíró sporteszköz, mely igen széleskörű népszerűségnek örvend. Ennek oka, hogy bár hihetetlen hatékonyságú, nagyon könnyű a használata és számos edzésformához hozzá lehet társítani. Ha Neked még nincs otthon ebből a nagyszerű eszközből a megfelelő méret, IDE kattintva rendelheted meg! 

 

Az alábbiakban pedig mutatok 8 érvet a gömbsúlyzó vásárlás mellett!

 

1. érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett: Serkenti a vérkeringést

Az első érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett, hogy egy jó kettlebell edzéssel biztosíthatod a szervezet számára elengedhetetlen keringés megfelelő működését. A rossz keringés kellemetlen, zsibbadó, hideg érzést okozhat a végtagokban, de hosszútávú, súlyos következményei is lehetnek.

 

2. érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett: Rugalmassá tesz

A második érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett, hogy a rugalmasság nem csak a fiatalok és a sportolók számára fontos – életviteltől és kortól függetlenül elengedhetetlen a könnyű és súlyos sérülések elkerülése céljából. Bizonyára itt már mindenki tudja, hogy mi következik – a rendszeres testmozgás segíthet megőrizni ezt a rugalmasságot. Egy jó kettlebell-edzéssel biztosíthatod, hogy izmaid, ínjaid és minden más, hétköznapi mozgásokban használt részed hosszú távon megőrizhesse rugalmasságát.

 

3. érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett: Erősebb csontozat kortól függetlenül

A harmadik érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett, hogy, habár kétségtelen, hogy a genetika is befolyásolja csontozatunkat, valójában életvitelünk is fontos szerepet játszik csontjaink egészségében. Az életvitelhez persze mind az étrend, mind pedig a testmozgás hozzátartozik. Ha van valami, amiért csontjaid igazán hálásak lesznek neked, az a rendszeres fizikai aktivitás, méghozzá az olyan gyakorlatok, amelyek az erősítést célozzák meg. A kettlebell és számos hasonló súlyemelés pontosan ezt biztosítja, megerősítve nem csak a csontokat, hanem a porcokat is. 

 

4. érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett: Erősebb központi izmok

A negyedik érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett, hogy központi izmok folyamatosan dolgoznak azon, hogy felső- és alsótestünk megfelelően együttműködjenek egymással, és lényegében szinte minden mozdulatunkban besegítenek. Magától értetődő tehát, hogy ez az izomcsoport tökéletes formában kell, hogy legyen. Több kettlebell gyakorlat is alaposan megdolgoztatja ezeket az izmokat (guggolással párosítva még hatékonyabban).

 

5. érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett: Mozgékony kiegyensúlyozottság

Az ötödik érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett, hogy kettlebell gyakorlatok jellegükből adódóan folyamatosan változtatják tested súlypontját. Ez nem csak a rugalmasságot fokozza, de segít kiegyensúlyozottabbá tenni mozgásaidat is. A súlyzózással megerősödő lábizmok, központi izmok, csontok és porcok persze mind hozzájárulnak ehhez az egyensúlyhoz.

 

6. érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett: Funkcionális edzés

A hatodik érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett, hogy kettlebell funkcionális gyakorlat, ami azt jelenti, hogy előnyei az edzőterem falain kívül is megmutatkoznak. A rendszeres kettlebell-edzésekkel könnyebbé teheted a hétköznapi feladataidat, hiszen ezek a gyakorlatok nem egy-egy izmot, hanem több izomcsoportot is megedzenek egyszerre.

 

7. érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett: Erősíti a hátat

A hetedik érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett, hogy számos olyan gyakorlat van, ami sokak számára túl nagy megterhelést fektet a hátra. A megfelelően végzett kettlebell-edzés azonban nem rejteget ilyen veszélyeket. A kettlebell-edzések pont, hogy segíthetnek bizonyos fájdalmak (nyak, hát, váll) enyhítésében, ami az izomcsoportok erősödésének köszönhető.

 

8. érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett: Olcsók és bárhol használhatók

A nyolcadik érv a gömbsúlyzó vásárlás mellett, hogy kettlebell súlyzók egyáltalán nem drága kellékek, ráadásul nem kell havonta újat vásárolni belőlük (és tönkretenni sem egyszerű őket). Ha mindez nem lenne elég, lényegében bárhol használhatók a kisebb szobáktól egészen az udvarokig.

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu