Sportszer Hírek

Megdolgoztatnád az izmaid? Mutatjuk, hogy segíthet egy kézisúlyzó szett!

2021.02.23 08:28

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezet a maximumot hozza ki magából. Ez nem jelenti azt, hogy csak erről kell szólnia az életnek, csupán annyit, hogy az életnek része kell legyen. Akár az alakformálás motivál, akár látványos izmokra vágysz, ha az edzést kézi súlyzó szett használatával egészíted ki, növeled annak hatásfokát, tehát eredményesebb lesz az edzésed!

Milyen esetekben jó a kézi súlyzó szett?

Egy kézi súlyzó szett remek szolgálatot tehet az alakformálás során, akár fogyni szeretnél, akár látványos izomzatra vágysz. A súlyok által ugyanazon gyakorlatok végzése közben jelentősen megnő az ellenállás, tehát több energiára van szükség a mozdítására, nagyobb mértékbe veszi igénybe az izmokat. Mivel jobban megdolgoztatja, az eredmény is látványosabb.


De a rehabilitációs folyamatokban is jól jön egy kézi súlyzó szett, a traumákból, balesetekből történő felépülés során. A törött csontokat fokozatosan kell edzeni, terhelni, erősíteni. A fokozatosságban pedig sokat segítenek a különböző súlyok, természetesen a megfelelő szakértelem figyelmétől kísérve.

 

Milyen gyakorlatokhoz jó a kézi súlyzó szett?

A kézi súlyzó szett természetesen nem a láb izmainak acélozása végett jött létre, bár, ha ügyesen kombinálod a gyakorlatokat, akkor a lábad átmozgatása történhet egy időben a súlyzókkal történő gyakorlatozással. Egyébként minden típusú tornamozdulat kiegészíthető súlyzókkal, ahol a karok izmainak mozgatása a cél. Nyújtott karral felemelni, tartani, hajlítani – számos különböző variáció született az egyes izomcsoportok edzésére, ezeket pedig mind tovább fokozhatod a súlyok által.


Kézi súlyzó szett mellett egyébként használhatsz bokára erősíthető lábsúlyokat is, amikkel a lábizmokra koncentráló gyakorlatok hatásfokát növelheted feljebb. Ezt a kettőt kombinálva ugyanaz a régi gyakorlatsor is úgy megdolgozza a tested egészét, mint amikor először csináltad.

 

Mi alapján válaszd ki, melyik kézi súlyzó szett a megfelelő?

Ha úgy döntöttél, hogy az edzésedet ideje kiegészíteni egy kézi súlyzó szett által, a következő kérdés, hogy milyet válassz. Ma már számos sporteszközöket forgalmazó üzlet és webáruház kínálja portékáit virtuális polcain, a bőség zavarában pedig gyakran nem könnyű dönteni. Alapvetően két dolog alapján dönts: az egyik a méret, hogy mekkorát szeretnél. Ha csak most kezded a súlyzós edzést, nem a legnagyobb a megfelelő választás, ugyanakkor nagy testsúly esetén a legkisebb súlyok talán nem elegendőek. A másik a cél, hogy mit szeretnél elérni a súlyzós edzéssel, és ennek függvényében válaszd ki az ezt leginkább szolgáló súlyzót. Ehhez akár kikérheted egy szakértő, például személyi edző tanácsát is.

 

Mire figyelj a kézi súlyzó szett vásárlásakor?

A kézi súlyzó esetében, ahogyan a legtöbb sporteszköznél is, nagyon fontos a magas minőség. Nem csak a választék, az árak is széles skálán mozognak, azonban az olcsóbb darabok általában silányabbak is, amik egyfelől hamarabb tönkremennek, másfelől eleve nem olyan jó a kiképzésük, tehát nem tudják ugyanazt az edzésélményt nyújtani, harmadszor pedig, mert balesetveszélyesek. Inkább szánj rá többet, és vegyél drágább, de magasabb minőségű termékeket, amelyek sokkal tovább és precízebben tudják kiszolgálni az érdekeidet.

 

Nálunk számos különböző kézi súlyzó szett elérhető

Nálunk, a Tacticsportnál mindig a minőségre törekszünk, ezért kizárólag a legjobb nívójú termékeket forgalmazzuk széles kínálatban. A kézi súlyzó szett  választék is elég nagy, számos edzőtermi súlyzót  találni, és természetesen olyat is, ami az otthoni gyakorlatozáshoz ideális. Alakformáláshoz például érdemesebb a kisebbekkel kezdeni, mint a 0,5 kg-s súlyzó , az 1 kg-s súlyzó vagy a másfél kg-s súlyzó. Idővel aztán lehet váltani a 2 kg-s súlyzóra, majd a 3 kg-s súlyzóra  is. Akár a lábsúlyokkal  is érdemes egy próbát tenni.

Ország Botja díjak