Sportszer Hírek

Miért jó egy pingpongasztal rendelés otthonra?

2021.03.31 12:56

A pingpong, másnéven asztali tenisz egy igen nagy népszerűségnek örvendő sport. A közkedveltségének egyik oka, hogy könnyű elsajátítani az alapokat, és élvezni a játék örömét akkor is, ha az ember nem profi. Persze emellett számos pozitív hatást is gyakorol a szervezetre. És mennyivel jobb otthon játszani, mint a köztéri, hepehupás asztalon! Az alábbi cikkben összeszedtem néhány dolgot, amik a pingpongasztal rendelés mellett szólnak.

Pingpongasztal rendelés az egész család örömére

Ha megérkezik a jó idő, mindenki jobban szereti a szabadidejét kint tölteni, mint a zárt szobában. És hogyan lehetne garantálni, hogy az egész család jól érezze magát mindeközben? Ebben segíthet egy pingpongasztal rendelés! Ez egy olyan sport, melyet könnyű megtanulni, nagy az élvezeti faktora, ráadásul komoly fejlesztő hatása van mind a gyerekekre, mind pedig a felnőttekre nézve.

 

Pingpongasztal rendelés – hogyan hat a testre ez a sport?

A pingpongasztal rendelés egy olyan sporthoz segít hozzá, mely számos, különböző pozitív hatást is gyakorol a testedre. Mivel az ütő meglehetősen kicsi az asztalhoz képest, a játékosoknak meg kell nyújtaniuk a kar- és lábizmaikat, valamint a hátizmaikat ahhoz, hogy megfelelően vissza tudják ütni a labdát. Emiatt aztán ezek az izomcsoportok sokkal rugalmasabbá válnak. Pingpongozás közben rövid idő alatt sok kalóriát felhasználunk. A kezdők 200-250, a haladók akár 400-600 kalóriát is elégethetnek óránként játék közben. Ez a sport fejleszti a motoros képességeket és az egyensúlyt, gondoskodik róla, hogy a gyerekek motorikus képességei megfelelő irányba fejlődjenek, de idősek esetében is ajánlott, mivel javítja a koordinációs és az egyensúlyérzéket. Ez a sport állandó koncentrálást igényel, ezáltal aztán fokozza az agyműködést. Kutatások bizonyítják, hogy a pingpong időskorban csökkenti az Alzheimer-kór és a demencia tüneteit is. Ez a sport több izomcsoportot is erősít, a has és a hát izma megerősödik; az oldalirányba történő hajolgatások pedig az oldalsó hasizmot edzik. A kéz állandó munkája következtében fejlődnek a kar és a váll izmai. Az asztal körüli rohangálás következményeképp pedig erősödnek a lábizmok, illetve az ízületek. Végül, de nem utolsósorban a pingpongozás nem csak az ízületeket és az izmokat, hanem egyes belső szerveket, mint a szív- és érrendszert is edzi, valamint növeli a tüdőkapacitást is.

 

A pingpongasztal rendelés során milyen típusokból lehet választani?

A pingpongasztal rendelés során több különböző típus közül is lehet választani. Amikor döntést hozol, vedd figyelembe, hogy milyen célra és hol szeretnéd használni az asztalt! Attól függően, hogy hányan használják, milyen intenzitással, milyen környezetben, eltérő lehet a megfelelő darab. Kaphatóak beltéri pingpongasztalok, és kültéri, időjárásálló pingpongasztalok   is. Sőt, van olyan, mely kimondottan versenyzők  részére van kialakítva, de olyan is, melyeket köztereken, például parkban, vagy játszótereken lehet látni. Az asztalok közöti eltérés oka nyilvánvaló: másmilyen az, amilyennek bírnia kell télen a havat, nyáron a kánikulát, és naponta fiatalok tucatjai rohamozzák meg, és megint más az, amelyik egy profi versenyre való felkészülését segíti elő.

 

Mire érdemes odafigyelni a pingpongasztal rendelés során?

A pingpongasztal rendelés során alapvetően arra figyelj, hogy mire fogod használni az asztalt és hogy a kiválasztott darab passzol-e ehhez a célhoz. Továbbá, ahogy a legtöbb sportszer esetében úgy itt is elmondható, hogy minél jobb minőségű asztalon játszol, annál magával ragadóbb a felhasználói élmény is. Plusz, minél jobb minőségű egy eszköz, annál tovább tudja kiszolgálni az igényeidet is, később megy tönkre, mint a silányabb, de olcsóbb darabok.

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu