Sportszer Hírek

Praktikus kiegészítők, kellékek az otthoni edzéshez

2020.03.17 16:05

A tónusos, szép izomzatért, a megálmodott „nyári alakért”, azért a néhány kiló mínuszért nem csak az edzőteremben tehetsz! A napi rutinba beiktatva otthonodban is rendkívül hatékonyan edzhetsz. És mi kell ehhez? Kitartás, önfegyelem, egy jól kialakított rutin – első sorban. Ám a kényelmes és valóban hatékony, bizonyos esetekben pedig biztonságos edzéshez nem árt néhány kiegészítő sem. Mutatjuk, melyek a leghasznosabb, olcsón beszerezhető praktikus kiegészítők és kellékek az otthoni edzéshez!

Biztonság és kényelem: tornaszőnyeggel vagy tatami szőnyeggel

A talajon végzett edzőgyakorlatok egyik alapköve, hogy a padló bevonata alkalmas legyen erre. A parketta, csempe és egyéb beltéri burkolatok nem kifejezetten alkalmasak erre – épp úgy, ahogy a ma oly divatos hosszú szőrű szőnyegek sem.

 

Ezek nem csak nem nyújtanak megfelelő kényelmet az edzés során, de akár balesetveszélyesek is lehetnek! A mozgás alkalmával lábad megcsúszhat a padlón, a szőnyeg pedig dörzsölés hatására csúnya sérüléseket okozhat a bőrön – és akkor még csak a leggyakoribb otthoni, edzés közbeni baleseteket említettük.

 

Éppen ezért, ha otthon szeretnél edzeni, mozogni, mindenképp javaslunk hozzá egy tornaszőnyeget, vagy tatami szőnyeget. A tornaszőnyeg vásárlása egy rendkívül olcsó, mégis praktikus megoldás ha jógáznál, vagy épp saját testsúlyos edzéseket végeznél. Számos vastagságban kaphatóak, egyetlen egy hátrányuk van: méretük korlátozott. Természetesen amennyiben a Te általad összeállított edzéstervnek megfelel ez a méret, úgy nincs további mondandónk!


Kattints IDE a tornaszőnyeg vásárlásért.Amennyiben a mozgásformád alkalmával nagyobb helyet igényelsz, a rendkívül praktikus tatami szőnyegeket, vagy puzzle szőnyegeket ajánljuk figyelmedbe. Ezek épp olyan jó megtámasztást és felületet nyújtanak a tornához mint a tornaszőnyegek, de méretük rugalmasan változtatható. egymáshoz „kompatibilisek”, így csak rajtad múlik, mekkora felületet szeretnél lefedni velük!


Kattints IDE a tatami szőnyeg vásárlásért.

Elasztikus szalagok, aerobic szalagok a hatékonyabb edzéshez

A különböző gumiszalagok vagy gumipántok rendkívül népszerű sporteszközök, és nem is véletlen. Ezeket a – szintén egyáltalán nem drága – kiegészítők ugyanis nagyon jól lehet variálni az otthoni edzések során (is).

 

Lábra, kézre vagy tartó rúdra kötve – ahogy Neked tetszik! Ráadásul sportszer webáruházunkban számos erősségben is megtalálod ezeket az elasztikus szalagokat, így erőnlétednek megfelelően választhatod ki a megfelelőt.

 

Kattints IDE az elasztikus szalagok vásárlásáért.

Kettlebell és kézisúlyzó szettek: a súlyzós edzések otthon is végezhetőek!

A legtöbben azért járnak edzőterembe – már a kétségkívül hatékony motivációs erőt leszámítva – mert ott rendkívül sok eszköz áll a rendelkezésükre.

 

A kettlebell súlyok, másnéven harangsúlyok rendkívül népszerű eszközöknek minősülnek, sokan azonban még mindig csak az edzőteremben használják ezeket – pedig egyáltalán nem olyan drágák, hogy otthonra is elférjen néhány a kedvenc súlyodból!Kattints IDE a kettlebell vásárlásért!

Ugyanígy elérhetőek a kézisúlyok is, sőt, ezekből számos kombinálható szettet is találsz webáruházunkban.


Kattints ide a kézisúlyzókért!

Húzódzkodó rudak otthonra is!

A klasszikus, bordásfalra szerelhető rudak szintén nagyon népszerűek: ezek a viszonylag egyszerű edzőtermi eszközök rendkívül jó megoldást nyújtanak a saját testsúlyos edzések során. A gyakorlatok otthonodban is biztonságosan végezhetőek, ráadásul az ülőmunka okozta hátfájáson is rendkívül sokat segíthet napi 5-10 perc húzódzkodás!


A klasszikus bordásfalra rögzíthető húzódzkodó rudak mellett ma már ajtófélfára rögzíthető változatok is elérhetőek, amelyek bárki otthonában észrevétlenül elférnek, és segítik az otthoni edzés hatékonyságát.


Az ajtófélfára rögzíthető húzódzkodó rudat ITT találod.

+1 ötlet, ha nagy kerttel rendelkezel: a trambulin mint az egyik leghatékonyabb mozgásforma!

Ahogy kisüt a nap szinte mindenkiben felébred a vágy, hogy a szabadban legyen. Bár a fentiek mindegyike (talán a húzódzkodó rúdon kívül, de egy kis kreativitással ott sincs akadály) használható kültéren is, a kertben számos más edzési lehetőséged is van.


Most az egyik kedvencünket szeretnénk kiemelni ezek közül: a trambulinozást. Gondoltad volna, hogy a trambulinon való ugrálással akár több kalóriát égethetsz el, mint a futással vagy úszással?
Pedig így van – és a hatékony kalóriaégetésen kívül is rendkívül sok jó hatása van a trambulinozásnak. A rugalmas ugrálófelületnek köszönhetően ízületkímélő mozgásformáról beszélhetünk, ezért akár túlsúllyal küzdők is megkezdhetik az edzést amellett, hogy a család minden tagja számára kiváló szórakoztatást is biztosít!


Trambulin vásárlásért kattints IDE.

Ország Botja díjak