Sportszer Hírek

7 ok, amiért érdemes a SUP vásárlás mellett dönteni

2021.06.17 10:11

Az utóbbi években egyre többen hódolnak ennek a szabadidős tevékenységnek, olyannyira, hogy már alfajai is fejlődtek a sportágnak. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen pozitívumai vannak ennek a tevékenységnek, és hogy miért is érdemes neked is a SUP vásárlás mellett dönteni!

1. ok, amiért érdemes a SUP vásárlás mellett dönteni: komplex, egészséges mozgásforma

Az első ok, amiért érdemes a SUP vásárlás mellett dönteni, hogy ez egy kímélő, mégis komplex edzésforma, mely akkor is számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre, ha nem versenyszerűen, csak kellemesen ringatózva használják. A SUP használat egyik első lépése, hogy meg kell őrizned az egyensúlyodat a deszkán állva. AZ állandó egyensúlyozás következtében erősödnek a gerinc tartóizmai és a törzs, ami remekül ellensúlyozza az ülőmunka okozta panaszokat. A helyes technikájú evezés során a talpadtól a kézfejed legkisebb izmáig bezárólag minden izmod harmonikusan együtt dolgozik, ebben hasonlít ez a sport az úszáshoz, amit a legegészségesebb mozgásformának tartanak.

 

2. ok, amiért érdemes a SUP vásárlás mellett dönteni: remek kardió edzés

Túl azon, hogy a test valóban minden izmát alaposan átmozgatja, a SUP vásárlás azért is remek ötlet, mert ez a sport nagymértékben fejleszti a szívet és az érrendszert. A kardió jellegű sportok nagyban hozzájárulnak a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez, ennélfogva a SUP-ozás nemcsak vitalizál, de az egészség megőrzésében is nagy szerepet játszik.

 

3. ok, amiért érdemes a SUP vásárlás mellett dönteni: jógázhatsz is rajta

A SUP vásárlás nem csak azoknak való, akik – akár lassú, akár gyors tempóban – evezni szeretnek, ugyanis már akár jógázni is lehet ezeken a deszkákon. Persze a SUP jógához egy kicsit speciálisabb, nagyobb, stabilabb deszkára van szükség, hogy kellő alátámasztás legyen biztosítva az egyes pózokhoz. Azonban, mivel így sokkal ügyesebben kell egyensúlyozni, nagyobb mértékben járul hozzá az egyes területek fejlesztéséhez, mintha stabil talajon csinálnád. Ha szeretsz jógázni, a SUP jógát is imádni fogod!

 

4. ok, amiért érdemes a SUP vásárlás mellett dönteni: nagyszerű stresszlevezető

A negyedik ok, amiért érdemes a SUP vásárlás mellett dönteni, hogy ez egy remek módja a stressz levezetésének. Egyfelől, a sport már önmagában is nagyszerű stresszoldó, hiszen a mozgás következtében endorfin szabadul fel. Másfelől, ez egy olyan sport, ahol fejben is ott kell lenned. Ha csak egy kicsit elkalandozik a figyelmed – például elkezdesz a mindennapok nyűgjein rágódni – akkor nagyon gyorsan elveszíted az egyensúlyodat és a vízben találod magad. Továbbá, a víz ritmikus ringása és a természet közelsége is nyugtatóan hatnak ránk.

 

5. ok, amiért érdemes a SUP vásárlás mellett dönteni: bárki használhatja, nagyon alacsony a balesetveszély

Ismét egy igen nyomós érv a SUP vásárlás mellett: nem és korra való tekintet nélkül bárki használhatja. Ez a sport, túl azon, hogy minden izmot átmozgat, roppant kíméletes az ízületekkel, és a legnagyobb gond, ami történhet, az a vízbeesés. Egyetlen deszkát akár az egész család használhat, beleértve ebbe a nagyszülőket is – sőt, az ő számukra különösen jót tesz ez a sport, számos tünetet, panaszt megszüntet és az egészség támogatásában is komoly szerepet játszik.

 

6. ok, amiért érdemes a SUP vásárlás mellett dönteni: közel kerülhetsz a természettel

Nem kell feltétlenül a nagy versenyzésekre gondolni, ha felmerül a SUP vásárlás ötlete. Sokan épp azt szeretik benne, hogy a deszkán lehetőségük nyílik nyugodtan, lassan közeledni a természethez, kiélvezni a napsütést, megfigyelni a folyóparti élővilágot.

 

7. ok, amiért érdemes a SUP vásárlás mellett dönteni: nagyszerű móka

És végül, de nem utolsósorban azért érdemes a SUP vásárlás mellett dönteni, mert ez a sport egy nagyszerű móka! Amint az idő is engedi, érdemes a hétvégéket SUP-ozással tölteni, mert egyfelől nagyon jó hatással van a szervezet egészére, másfelől, mert egy olyan kikapcsolódási forma, mi jókedvvel és energiával tölt fel mindenkit.

Ország Botja díjak