Sportszer Hírek

Miért jó döntés a tanulóbicikli vásárlás?

2021.02.18 16:30

Egyre több szülő dönt úgy, hogy amikor gyermekük kinövi a kismotort, akkor egy nagyobb motor helyett inkább tanuló, vagy másnéven futóbiciklit vesznek nekik. Ez nem csak a szülői kedveskedés egyik formája, de ráadásul nagymértékben hozzájárul a kicsik fejlődéséhez is. Alábbi cikkem arról szól, miért jó döntés, ha a gyerkőcöknek ilyen játék is a rendelkezésére áll.

Tanulóbicikli vásárlás gyerekeknek

A kicsiknek rengeteg energiájuk van, folyamatosan mozognak, felfedeznek, keresik az újabb kihívásokat. Néha nem könnyű olyan elfoglaltságot találni, ami egyszerre jelent számukra kalandot, ugyanakkor biztonságos. A futóbicikli vásárlás pont egy ilyen kihíváshoz segít hozzá. Remek szórakozást nyújt a kicsiknek, - viszonylag – szabadon száguldozhatnak, miközben alaposan megdolgoztatják az izmaikat. Ennek nem utolsó sorban megvan az az előnye, hogy a gyerekek a kiadós testmozgást követően könnyedén elalszanak este.


De a tanulóbicikli vásárlás nem csak egy nagyszerű játékhoz enged hozzáférést, amelyet minden gyerek élvez, hanem egy olyan eszközt biztosít, amely a szórakoztatás mellett komoly szinten fejleszti is a kicsiket. Mind az egyensúlyérzéküket, mint a koordinációjukat pozitív módon befolyásolja, formálja anélkül, hogy annak ők maguk tulajdonképpen tudatában volnának. Ha a gyerkőcöd szeret, vagy szeretett kismotorozni, akkor biztos, hogy a tanulóbiciklit is imádni fogja – sőt, ez talán még a cipőjét is kevésbé koptatja el, mint a motor.

 

Tanulóbicikli, futóbicikli vásárlásért kattints IDE! 

 

Tanulóbicikli vásárlás és több idő a jó levegőn

Ha nem szeretnéd, hogy gyermeked állandóan a négy fal között legyen a szobába bezárva, a tanulóbicikli vásárlás egy remek módja annak, hogy kicsalogasd őt onnan. Ezt az eszközt csak kint lehet használni, hiszen kint van elegendő hely a pályához. Egy tanulóbiciklivel a kicsik sokkal nagyobb távokat is be tudnak járni, elmehettek sétálni, vagy akár a játszótérre is, és közben a gyermeked végig a jó levegőn tornáztatja az izmait. A friss oxigéntől felpezsdül a vérkeringés, ráadásul, ha a vérben több az oxigén, akkor az agyba is több jut, vagyis a kicsit egyébként is fogékony agya ilyenkor még nagyobb teljesítménnyel üzemel. Nem utolsó az sem, hogy a levegőn történő, kimerítő játékot követően hazaérve nem lesz gond a fektetéssel sem.

 

A tanulóbicikli vásárlás megalapozza a bringázást

A tanulóbicikli vásárlás másik nagy előnye, hogy nagymértékben hozzájárul a biciklizés megtanulásához. Tulajdonképpen olyan, mintha a kismotortól a felnőtt bicikliig tartó lépcsősorba még egy fok lenne. A tanulóbiciklit igaz, hogy nem pedállal, hanem lábbal kell hajtani, ugyanakkor csak két kereke van, ezáltal a kicsik rákényszerülnek arra, hogy rárezzenek az egyensúlyozásra. Sokkal jobban átadja a bringázás érzetét, mint a pótkerekes bicikli, és általánosságban elmondható, hogy azok a gyerekek, akiknek volt tanulóbiciklijük, sokkal könnyebben tanultak meg a rendes bicajon is tekerni, mint azok a kicsik, akiknek csak pótkerekes bringája volt.

 

Futóbicikli vásárlás ajándékba

A tanulóbicikli vásárlás  ajándékba a gyerekeknek egy nagyszerű ötlet, hiszen nekik remek szórakozást nyújt, miközben észrevétlenül is fejleszti őket. Nálunk, a Tacticsportnál futóbiciklik széles kínálata található, számos különböző színben. Így tehát mindegy, mi legyen gyerkőcöd kedvence, biztos, hogy találsz nálunk kedvére valót. A vérbeli csajszik választhatják például a rózsaszín tanulóbiciklit, vagy lila  tanulóbicikliket. Az igazi macsóknak ott vannak a zöld tanulóbiciklik , kék tanulóbiciklik , esetleg piros  színű futóbingák. De ezeken felül is vannak még színek, érdemes körülnézni!

Ország Botja díjak