Sportszer Hírek

Trambulin és kiegészítői: ezekre lesz szükséged, hogy évekig élvezhesd trambulinod!

2020.02.29 18:12

Találós kérdés: Nagyon kevés áll rendelkezésünkre belőle, és soha nem kapjuk vissza. Mi az? Nem, nem a pénz. Hanem az idő!


Sokszor azzal spórolunk a legtöbbet, ha mindennek alaposan utánajárunk, főleg egy nagyobb kiadás előtt. Ugyanakkor a nézelődéssel és olvasgatással rengeteg idő megy el, mire megtaláljuk az igazit. Most ebben segítünk neked!

Jelen esetben a trambulin vásárlásról, illetve a trambulin alkatrészekről lesz szó. Nem kell fölöslegesen böngészned, hogy minél olcsóbban találj egy trambulint, aztán pár év múlva szembesülj azzal, hogy tönkremegy.


A leggyakrabban az áll a háttérben, hogy nem szerezted be a szükséges trambulin alkatrészeket hozzá, illetve nem cserélted ki rajta, amikor szükséges lett volna.

 

Milyen gyakran kell ellenőriznem a trambulin alkatrészeket?

A trambulinok élettartamát nem csak a rendeltetésszerű használattal, hanem az éves karbantartással is meghosszabbíthatod. A Tactic Sportnál arra törekszünk, hogy minőségi és strapabíró eszközökkel szolgáljuk ki Vásárlóinkat. A trambulinoknál, illetve a trambulin alkatrészeknél sincs ez másképp.


Ugyanakkor ahogy a mondás tartja: amit használunk, az kopik. Ezért fontos a trambulin alkatrészek rendszeres ellenőrzése, megfelelő használat mellett is!


Nem jellemző a trambulin alkatrészekre a meghibásodás, de a biztonságos ugrálás érdekében legalább fél évente/ évente egyszer ellenőrizzük őket!

 

Honnan tudom, hogy mikor kell cserélnem a trambulin alkatrészeket?

Ha indokolt lesz egyes trambulin alkatrészek cseréje, azt egyszerűen észre fogod venni. Esetleg nyikorog vagy különböző hangokat ad ki a trambulin használat közben, akkor az a rugók állapotára utalhat. Nem balesetveszélyes, viszont az ugrálás kevésbé lesz élvezhető. Fillérekből megoldható ez a probléma!


A rugókat itt tudod megrendelni: Trambulin alkatrészek vásárlása kedvező áron!

A kiszállítás munkanapokon 48 órán belül történik.


A rugó cseréjéhez ajánlott beszerezni a rugófeszítő eszközt, amely kifejezetten a rugók szakszerű cseréjéhez lett kialakítva. Enélkül elég balesetveszélyes és nehézkes végrehajtani a cserét, úgyhogy semmiképpen nem éri meg ezen spórolni.

 

Előfordulhat véletlenszerű „baleset” is, amikor kiszakad a háló egy nagyobb erőbehatás következtében. Természetesen ezt nem az ugrálás közben történő erőbehatásokra kell érteni, mivel a hálók rendkívül strapabírók és biztonságosak. De előfordulhat esetleg egy nagyobb vihar következtében, hogy nekicsapódik egy tárgy, ami kárt tesz benne. Ez főleg a kültéri trambulinoknál fordulhat elő, de könnyedén megelőzhető egy takaróponyvával és egy lehorgonyzó viharszettel.


Ugyanakkor a háló is könnyedén lecserélhető a trambulinon, ehhez mindössze ki kell választanod a megfelelő méretet.

 

Trambulin alkatrészek a szobai trambulinhoz

A trambulin alkatrészeket két nagy csoportra oszthatjuk: Vannak kifejezetten óriás trambulin alkatrészek és szobai trambulin alkatrészek.


Ha megnyitod őket, akkor láthatod, hogy az óriás trambulinokhoz jóval nagyobb a választék a trambulin alkatrészeket tekintetében. Ennek az az oka, hogy ki vannak téve a szélsőséges időjárásnak, valamint a nap UV-sugarainak.
A trambulin alkatrészek közül, a rugókat érdemes ellenőrizni beltéri trambulinok esetében. A szobai trambulinokat gyakran edzésre is használják, hiszen kiváló aerob mozgást tesz lehetővé, valamint erősítő gyakorlatok nehezítésére is használható. Fiatalok és idősek számára is kiváló, ízületkímélő mozgásforma.


Tudtad? Erre a célra lett kifejlesztve a fitness trambulin, ami rendkívül hatásos otthoni edzést tesz lehetővé.

 

TIPP: A trambulin alkatrészek kiválasztásánál fontos, hogy ugyanazt a méretet válasszuk. A Tactic Sportnál kiváló minőségű rugók találhatók, így elegendő a pontos méretet meghatározni a trambulin alkatrészek megvásárlásához.

 

Ha további információra lenne szükséged, keress minket bizalommal!

Ország Botja díjak