Sportszer Hírek

A csapatsportok nem csak egészségesek egy gyermek számára, hanem a szociális készségeiket, illetve önbizalmukat is megerősíthetik vele. No persze az olyan sportokban, ahol a fizikai kontaktus rendszeres, a sérülések veszélyes is fokozódik.

A COVID-19 járvány beálltával jelentősen megnőtt az érdeklődés az otthoni edzések és a négy fal között is használható sportszerek közé. Ez történt Japánban is, amikor az országban kezdetét vette a társadalmi távolságtartás, és hirtelen több trambulin kelt el, mint korábban bármikor. Ez nem csak azért meglepő, mert Japánban híresen sűrűn él a lakosság nagy része, és a szűkös otthonokban nem sokaknak van helyük hatalmas edzőgépeket vásárolni, hanem azért is, mert a trambulinozás egy rendkívül szórakoztató és jótékony sport.

Sokan bele sem gondolnak, hogy milyen fontos is a test általános stabilitása és egyensúlyérzéke. Ez nem csak az edzésekben jön jól, hiszen a hétköznapok során is gyakran kerülhetünk olyan helyzetekbe, ahol az egyensúlyunk tart bennünket biztonságban. Ezért a stabilitásért és egyensúlyért javarészt izmaink felelősek, hiszen ezek segítségével tartjuk egyenesben testünket, bármilyen helyzetben is találjuk magunkat.

Ha van elég helyed, akkor egy otthoni edzőterem kialakítása rendkívül hasznos hosszútávú befektetésnek bizonyulhat. Az életünk egyre zsúfoltabb, és egyre nehezebb időt (vagy hajlandóságot) találni arra, hogy egy hosszú nap után még az edzőterembe is elmenjünk mozogni egy kicsit. Ha azonban ki sem kell lépni ezért a házból (ami egy vészesebb vihar, forróság vagy téli fagy idején nem túl kellemes élmény), akkor mindjárt másképpen viszonyulunk hozzá. Persze elég csak a jelenlegi vírushelyzetre gondolni, és máris egyre jobban hangzik az ötlet, nem igaz?

Csak azért, mert az otthoni edzések kényelmesebb megoldások, még nem jelentik azt, hogy kevésbé hatékonyak, mind amikor egy konditeremben izzad az ember. 

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu