Sportszer Hírek

A rendszeres testmozgásnak számos előnye van, hiszen a test karbantartása mellett többek között az immunrendszert is erősíti. Ha hatékony kardió edzésre vágysz, akkor egy szobabiciklivel bármikor könnyedén letekerheted a napi adagot.

A totyogó gyerkőcöket nevelő szülők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy saját, otthoni személyi edző gondoskodik rendszeres testmozgásukról. Ez az a személyi edző, aki után szaladgálniuk kell, akit fel kell emelgetniük, és akikhez rendszeresen le kell hajolgatniuk.

Volt idő, nem is olyan rég, amikor a gyerekek az iskolából hazatérve ledobták a hátizsákjukat, és máris szaladtak ki a szabadba játszani. Ma persze már egészen más a helyzet, hiszen a TV-ben és az interneten temérdek szórakozási lehetőséget találnak, amihez ki sem kell dugniuk a lábukat szobájukból. Mindez mozgásszegény életmódot eredményez, ami nem tesz jót az egészségüknek. Míg régebben a „foci” és a „fogócska” szavakat használtuk, amikor a gyerekekről beszéltünk, ma az „elhízás” és a „magas vérnyomás” kifejezések hangzanak el gyakrabban.

A hátfájás az egyik leggyakoribb panasz, amivel manapság az emberek orvosukhoz fordulnak. A hátfájásnak számos oka lehet: okozhatja ízületi gyulladás (artritisz), túl sok súly cipelése, helytelen testtartás vagy akár pszichológiai stressz is.

Sokan elérnek egyszer egy pontra testük fejlesztése során, amikor látszólag annyira lelassulnak az eredmények, hogy semmilyen észrevehető súlyvesztés vagy izomgyarapodás nem történik. Néhányan olyan alacsony szinten kezdik az edzéseiket, hogy szinte sosem érik el ezt a pontot, míg másoknál viszonylag hamar stagnálni kezdenek az eredmények.

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu