Sportszer Hírek

Mindig rohansz? Szeretnél fittebbé válni, de nincs időd egy hagyományos edzést végigcsinálni? Ha igen, akkor az intervallumedzést pont neked találták ki! Bizony, kutatási eredmények is bizonyítják, hogy mind állóképességeden, mind pedig az edzések utáni regeneráció ütemén rengeteget javíthatsz, ha heti 5 óra hagyományos állóképességi edzés helyett csupán egy órát szánsz az intervallumedzésre.

A legtöbben december végén fogadják meg (általában a negyedik pohár pezsgő társaságában), hogy jövőre bizony elkezdenek rendszeresen mozogni. Ezen úgynevezett újévi fogadalmak nagy része néhány napon belül kudarcot is vall.

Az olyan csapatsportok, mint a focizás, a kézilabda, vagy akár a kosárlabda nem csupán a testedzés miatt fontosak a gyerekek számára. Az egészséges szokások elültetésével és a gyerekek aktív lekötésével az edzések és meccsek nem csak fizikai, hanem érzelmi és szellemi téren is a gyerekek előnyére válhatnak. Az alábbiakban ezeket a jótékony hatásokat soroljuk fel!

Az egésznapos üldögélés (még ha produktívan is telik ez az idő) nem tesz jót testünknek. Egyes kutatások szerint az „ülő életmódot” folytatók számára magasabb az olyan betegségek kockázata, mint a szívbetegségé, vagy a 2-es típusú cukorbetegségé. Ez szerencsére nem jelenti azt, hogy mindenki cukorbeteg lesz, aki napi 8 vagy több órát ül egy íróasztalnál, abban azonban biztos lehetsz, hogy ezzel nem teszel jót testednek.

Az asztalitenisz, közismertebb nevén „pingpong” az egész világon népszerű sportág, amelyet a legtöbben csak hobbiszinten űznek, ugyanis rendkívül szórakoztató tud lenni. Sokan nem is tudják azonban, hogy a pingpongnak számos jótékony hatása van az ember egészségére, és hogy egy nagyszerű sport azoknak, akik szeretnének fittebbé válni.

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu