Sportszer Hírek

A lábnapot még a legelszántabb teremlátogatók sem szívlelik, méghozzá nem véletlenül. A felépülés fájdalmasabb, és sokkal tovább is tart, míg az eredmények lassabban mutatkoznak meg, így alig kínálnak rövidtávú motivációt. Ha mindez nem lenne elég, a lábgyakorlatok általában egyszerre több izomcsoportot is igénybe vesznek, így megterhelőbbek, mint a felsőtestet megcélzó motdulatsorok.

A szálkásítás egy gyakran felmerülő fogalom a fitnesz világában, amelyet főleg az izomfejlesztés kapcsán szokás emlegetni. Amikor azonban egy nő azt mondja, hogy „szálkásítani” szeretne, akkor valójában arra gondol, hogy izmosabb alkatra vágyik.

2020 és 2021 során többen választották a virtuális edzéseket és fitneszalkalmazásokat, mint valaha, ami természetesen a COVID-19-es lezárásoknak volt köszönhető. Habár az efféle korlátozásokról szerencsére újabban nincs szó, az előző két év jelentős hatással volt az edzési szokásainkra, amiket 2022-be is magunkkal hoztunk. Az emberek elkezdtek visszatérni ugyan a konditermekbe, de továbbra is sokan választják az olyan hibrid edzéseket, amelyek részben otthon zajlanak.

Habár sokan esztétikai indíttatásból szeretnének megszabadulni a has köré lerakódó zsírpárnáktól, valójában egészségügyi okokból is érdemes laposabb hasra törekedni. A hasi zsírfelesleg fokozza a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség és a hipertenzió (magas vérnyomás) kockázatát is, hogy csak néhány nyomós érvet említsünk.

Az év elején rengetegen döntenek úgy, hogy az előttük álló esztendő során egészségesebb életmódra váltanak és végre elérik rég óta áhított fitneszcéljaikat. De honnan érdemes megközelíteni? Hogyan lehet valaki fitt, ha alig van szabadideje a nap során, amit magára fordíthat?

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu