Sportszer Hírek

Habár az általános és középiskolákban a testnevelés is a tanterv kötelező része, sok gyermeknek több energiája van annál, mint amit ezzel a heti néhány alkalommal le tudna vezetni. A rendszeres testmozgás nagyon fontos a gyerkőcök fejlődéséhez, ezért érdemes többet beiktatni belőle, mint amennyit az iskola alapvetően kínál.

Sokan télen féltik legjobban egészségüket, hiszen ilyenkor gyakoriak a megfázások, és ilyenkor köszönt be az influenzaszezon is. Azonban ahogy nyaranta a hőmérséklet egyre feljebb kúszik, és étkezési, illetve életviteli szokásaink is átállnak a melegebb évszakra, testünkre többféle egészségügyi kockázat is leselkedik.

Habár a vírushelyzet stabilizálódni látszik, sokan még mindig inkább otthon igyekeznek formában maradni a helyett, hogy visszatérnének az edzőtermekbe. Persze a szabadban is lehet edzeni, de nem mindenkit csábít ki a belvárosok sűrűsége, vagy szimplán az, hogy odakint mozogjon (pláne, ha forró az idő, vagy épp esik).

A harangsúly, másnéven kettlebell mára az egyik legnépszerűbb edzőeszközzé vált, és nem véletlenül. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, miért érdemes neked is a harangsúly vásárlás mellett döntened, ha fejleszteni szeretnéd az állóképességed, erőnléted, méghozzá az ízületeid megterhelése nélkül!

Habár a SUP, azaz a stand-up paddleboarding (álló evezés) egy konkrét edzésterv nélkül is alaposan átmozgatja az ember izmait, számos olyan gyakorlat közül válogathatsz, amelyekkel még hatékonyabbá teheted a deszkán töltött idődet. 

Ország Botja díjak simplepay_hu borgun_hu